Strona główna » Polityka prywatności
Licencja-Bohater
Waluta
Promocja dnia
PromocjaT-SHIRT HQ1353 sUPER wINGS

T-SHIRT HQ1353 sUPER wINGS

Ceny widoczne po zalogowaniu
PromocjaPlecak Frozen  ch1356

Plecak Frozen ch1356

Ceny widoczne po zalogowaniu
Nasze nowości
NowośćT-SHIRT Minnie  247

T-SHIRT Minnie 247Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćT-SHIRT Frozen   249

T-SHIRT Frozen 249Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćT-SHIRT PSI PATROL 962-641

T-SHIRT PSI PATROL 962-641Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćRęcznik- Ponczo Peppa PP09058

Ręcznik- Ponczo Peppa PP09058Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćOkulary  Spiderman M06622

Okulary Spiderman M06622Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćZegarek Minecraft MIN4223

Zegarek Minecraft MIN4223Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćLampka 3D Jurassic World JP00002

Lampka 3D Jurassic World JP00002Ceny widoczne po zalogowaniu

Kids Licensing
Zegarek+ długopis+ notes LOL 21004

Zegarek+ długopis+ notes LOL 21004Ceny widoczne po zalogowaniu

Zegarek+ długopis+ notes Avengers MV15777

Zegarek+ długopis+ notes Avengers MV15777Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćLampka 3D Frozen WD21656

Lampka 3D Frozen WD21656Ceny widoczne po zalogowaniu

Skarpetki 3-pack Minnie WD20108

Skarpetki 3-pack Minnie WD20108Ceny widoczne po zalogowaniu

Parasolka 15.5 Spiderman MV15987

Parasolka 15.5 Spiderman MV15987Ceny widoczne po zalogowaniu

Parasolka 15.5 Avengers MV16063

Parasolka 15.5 Avengers MV16063Ceny widoczne po zalogowaniu

NowośćLampka stołowa Mickey WD21231

Lampka stołowa Mickey WD21231Ceny widoczne po zalogowaniu

Kontakt
PROMOCJE
PromocjaPlecak Soy Luna  qe4672

Plecak Soy Luna qe4672Ceny widoczne po zalogowaniu

PromocjaT-SHIRT HQ1353 sUPER wINGS

T-SHIRT HQ1353 sUPER wINGSCeny widoczne po zalogowaniu

PromocjaPlecak A4 Minnie   600-635

Plecak A4 Minnie 600-635Ceny widoczne po zalogowaniu

PromocjaT-SHIRT HQ1354 SUPER WINGS

T-SHIRT HQ1354 SUPER WINGSCeny widoczne po zalogowaniu

PromocjaLampka + Projektor Shimmer SH17100

Lampka + Projektor Shimmer SH17100Ceny widoczne po zalogowaniu

PromocjaBrelok Avengers IRON MAN    MV15586

Brelok Avengers IRON MAN MV15586Ceny widoczne po zalogowaniu

PromocjaParasol  Minecraft  MC00007

Parasol Minecraft MC00007Ceny widoczne po zalogowaniu

  • kids
  • szkola
  • black
  • minecraft
  • Pokemon
  • skarpety
  • bluzki
  • pościel
  • stor
012345678
0

Polityka prywatności

 

Polityka prywatności Hurtownia Odzieży Lipex Anna Lipka


 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016 / 679 z dn. 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz chylenia dyrektywy 95/46/WE, Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z dn. 4.05.2016 r. Hurtownia Odzieży Lipex Anna Lipka (w dalszej treści zwane Lipex) jako Administrator danych osobowych Użytkownika, podaje następujące informacje.


 

Postanowienia Ogólne
 

Właścicielem platformy B2B pod adresem www.lipex.pl oraz Administratorem danych osobowych Państwa jako użytkownika platformy B2B jest firma Hurtownia Odzieży Lipex Anna Lipka 08-110 Siedlce, ul. Kruszcowa 15 posiadająca Nip: 8211010318,Regon 710043149 ( dalej także jako Administrator, Lipex)

Dane osobowe Użytkownika są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem.

 

Gromadzone informacje :

Przeglądanie serwisów administrowanych przez Lipex odbywa się po zalogowaniu Użytkownika. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się poprzez gromadzenie danych za pośrednictwem aplikacji internetowych umieszczonych na stronie www.lipex.pl oznaczonych jako formularz rejestracji oraz poprzez przechowywanie tych danych i użycie ich do kontaktu, oraz świadczenia usług przez Lipex na rzecz osoby fizycznej, której dane dotyczą.

Rejestracja w serwisie administrowanym przez Lipex z podaniem danych Użytkownika konieczna jest do przeglądania asortymentu oraz złożenia przez Użytkownika zamówienia. Niepodanie danych wskazanych przy rejestracji uniemożliwia złożenie Zamówienia przez Użytkownika z powodu braku możliwości przyjęcia Zamówienia i skontaktowania się z Użytkownikiem w celu ustalenia szczegółów realizacji Zamówienia oraz ewentualnego zawarcia Umowy lub skorzystania z usługi, do których konieczne jest przetwarzanie danych osobowych.

Rejestracja Konta Użytkownika wymaga od Użytkownika podania nazwy użytkownika e-mail oraz Hasła oraz danych przedsiębiorcy (imię nazwisko/nazwa, adres oraz NIP itp. ) dokonującego zamówienie. Nazwa użytkownika i Hasło są poufne i winny być strzeżone przez Użytkownika przed wykorzystaniem przez osoby nieupoważnione przez Użytkownika. Podczas korzystania z serwisów administrowanych przez Lipex automatycznie gromadzone są informacje tj. adresy IP (protokół internetowy) komputerów,

Strona internetowa www.lipex.pl wykorzystuje pliki cookies tzw ciasteczka, które służą identyfikacji użytkownika. Brak zmiany po stronie Użytkownika ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na ich użycie. Instalacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług na platformie B2B W plikach „cookies" znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania platformy B2B In w szczególności tych wymagających autoryzacji. W ramach platformy B2B stosowane są pliki Cookies sesyjne. Są one plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Usługobiorcy do czasu wylogowania lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików „cookies” do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).Wiejec informacji o plikach cookies stosowanych na www.lipex.pl znajduje się w zakładce informacje o cookies

 

Cel i zakres zbieranych danych

 

Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w następujących celach:

 

a) przetwarzania danych osobowych jest zawarcie umowy i jej wykonanie - podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność do zawarcia i wykonania umowy z klientem (art. 6 ust 1 lit a RODO)

b) umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną, w tym pełnego korzystania z platformy B2B, w tym dokonywania transakcji zawarcia umowy sprzedaży oraz zakładania i zarządzania Pani/Pana kontem na platformie B2B, oraz zapewnienia obsługi – w tym technicznej - konta, umożliwienie przeprowadzania transakcji z wykorzystaniem tegoż konta realizacji umów zawartych w ramach umowy sprzedaży za pośrednictwem, poczty elektronicznej, platformy B2B, telefonu;

c) współpraca handlowa, realizacja zamówienia, wysyłka towarów oraz kontakt w ramach opieki posprzedażowej dotyczący: reklamacji, obsługi zwrotów, przyjęcia odstąpienia od umowy, komunikacji z klientem w celu realizacji zamówień i opieki marketingowej;

d) informowanie o ofertach i nowościach; prowadzenie wobec Pani/Pana działań marketingowych w tym prowadzenia marketingu bezpośredniego własnych usług Lipex lub usług bądź towarów osób trzecich; kontaktowanie się , w tym w celach związanych z dozwolonymi działaniami marketingowymi, poprzez dostępne kanały komunikacji, w szczególności i za Pani/Pana zgodą - przez e-mail oraz telefon; zapewnienie bezpieczeństwa usług, które świadczymy Pani/Panu drogą elektroniczną;

e) obsługa Klienta próśb przekazywanych w szczególności działowi handlowemu Lipex lub przez formularz kontaktowy w sytuacji, gdy nie są one związane wprost z wykonaniem umowy;organizacja programów lojalnościowych oraz akcji promocyjnych, w których może Klient wziąć udział;

f) dochodzenia roszczeń związanych z zawartą przez Państwa umową sprzedaży – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora (art. 6 ust. 1 lit.f RODO) ; uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość dochodzenia roszczeń z tytułu zawartej przez Państwa umowy;

g) firmom zewnętrznym na podstawie umowy powierzenia danych osobowych w zakresie usług: hostingowych, kurierskich, księgowych, prawnych, informatycznych;
 firmom obsługującej nasz serwer na podstawie umowy powierzenia danych osobowych:
JCHost.pl Marcin Ćwiertnia, ul. Wspólna 11, 32-085 Modlniczka, oraz firmie kurierskie DPD Polska Sp. z o.o. ul. Mineralna 15 02-274 Warszawa

h) w celu wypełniania obowiązków prawnych ciążących na Lipex (art. 6 ust. 1 lit. c RODO), w szczególności przetwarzanie danych osobowych w celach podatkowych i rachunkowo-księgowych np. w celu wystawienia faktury VAT,

i) zapisywania danych w plikach cookies, gromadzenia danych ze stron www i aplikacji mobilnych

 

Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

 

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednakże konieczne dla zawarcia i realizacji umowy oraz współpracy handlowej. Państwa dane nie są przetwarzane w sposób automatyczny ani nie podlegają profilowaniu. Lipex nie będzie przekazywał danych do Państw trzecich. Przysługuje Państwu prawo dostępu do danych oraz prawo żądania ich sprostowania, usunięcia i ograniczenia przetwarzania. W zakresie w jakim podstawą przetwarzania danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Państwu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych. Przysługuje Państwu również prawo wniesienia skargi do organu nadzoru zajmującego się ochroną danych osobowych. Poniżej przedstawiamy Państwu prawa jakie Państwo mają w związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych lub prosimy o skontaktowanie się z Administratorem w celu skorzystania z przysługujących praw.

Przysługują Pani/Panu następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  1. Prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Prawo wycofania zgody przysługuje w sytuacji gdy przetwarzanie odbywa się na podstawie art. 6 ust 1 lit a RODO lub art. 9 ust 2 lit a RODO.

  2. Prawo dostępu do danych osobowych. Osoba której dane dotyczą ma prawo do otrzymania informacji m.in. jakie jej dane Lipex przetwarza, w jakich celach są one przetwarzane, oraz uzyskania ich kopii.

  3. Prawo żądania sprostowania danych osobowych. Może Pani/Pan żądać sprostowania swoich danych osobowych, bądź zwrócić się do Pandy z prośbą o sprostowanie nieprawidłowych danych, bądź uzupełnienia błędnych danych osobowych.

  4. Prawo żądania usunięcia danych osobowych. Może Pani/Pan żądać usunięcia danych w sytuacji; gdy:

  • dane nie są już niezbędne do celów, dla których były zebrane lub w inny sposób przetwarzane;

  • wniosła Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania danych, nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania lub sprzeciw na mocy art. 21 ust 2 RODO wobec przetwarzania;

  • cofnęła Pani/Pan zgodę, na której opiera się przetwarzanie zgodnie z art. 6 ust 1 lit a lub art. 9 ust 2 lit a RODO i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania,

  • Pani/Pana dane przetwarzane są niezgodnie z prawem,

  • dane muszą być usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie państwa członkowskiego, któremu podlega Lipex

Prawo do usunięcia danych nie przysługuje w przypadkach przewidzianych w art. 17 ust 3 RODO.

  1. Prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Pan/Pani jest do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych w sytuacji gdy wystąpią przesłanki przewidziane w art. 18 RODO, tj.

  2. Prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (na zasadach przewidzianych w art. 21 RODO)

  3. Prawo do przenoszenia danych osobowych. Pani/Pan ma prawo otrzymania od Pandy swoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego, przekazania swoich danych osobowych innemu administratorowi lub żądania aby Lipex przesłała Pani/Pana dane osobowe do innego administratora. Lipex zrealizuje żądanie jeżeli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

  4. Prawo wniesienia skargi do organu. Osoba której dane dotyczą uprawniona jest do złożenia skargi do Organu Nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych


 

Czas przechowywania danych

Państwa dane osobowe będą przechowywane do momentu trwania zawartej umowy oraz do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikających z przepisów prawa w szczególności obowiązku przechowywania dokumentacji księgowych dotyczących tej umowy. W celu zapoznania się ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi czasu przechowywania danych osobowych prosimy o kontakt z Administratorem.


Zabezpieczenia danych osobowych

Lipex oraz podmioty trzecie jako administratorzy danych osobowych stosują odpowiednie środki techniczne oraz organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych wymagane Ustawą o ochronie danych osobowych, w szczególności zabezpieczają dane osobowe Użytkowników przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem, ograniczając dostęp do danych w możliwie największym stopniu, udzielając stosownych upoważnień tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do prawidłowego wykonania umów łączących Administratora z Użytkownikiem. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda Użytkownika oraz upoważnienie do przetwarzania danych niezbędnych do realizacji usprawiedliwionych statutowych celów Lipex. Witryna internetowa www.lipex.pl jest zabezpieczona certyfikatem SSL a komunikacja szyfrowana. Użytkownik zobowiązany jest niezwłocznie zawiadomić Lipex o korzystaniu z jego Konta Użytkownika przez osoby nieupoważnione lub o wszelkich innych stwierdzonych przez Użytkownika naruszeniach zasad bezpieczeństwa związanych z korzystaniem z usług oferowanych przez Lipex.

 

Postanowienia Końcowe

Zasady określone w Polityce Prywatności podlegają prawu polskiemu. Postanowienia niniejszej Polityki Prywatności nie mają na celu wyłączać ani ograniczać jakichkolwiek praw Użytkownika będącego jednocześnie Konsumentem przysługujących mu na mocy bezwzględnie wiążących przepisów prawa. W przypadku niezgodności postanowień niniejszej Polityki Prywatności z powyższymi przepisami, pierwszeństwo mają te przepisy. Lipex zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w niniejszej Polityce Prywatności. W przypadku dokonania znaczących zmian w niniejszej Polityce prywatności Lipex udostępni informacje o tym fakcie za pośrednictwem ogłoszenia na stronie www.lipex.pl


Przejdź do strony głównej

Produkt dnia

Lampka + Projektor Paw Patrol PW16538

Ceny widoczne po zalogowaniu
Oszczędzasz: 10%
Oferta jest ważna tylko do końca dnia i kończy się za:
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.  

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu